Suroviny

KVALITNÍ INGREDIENCE
 
Používat ty nejkvalitnější suroviny, znáte jejich původ bylo a je u nás na prvním místě. Věříme, že kvalita surovin se vždy projeví na výsledné chuti. A italská kuchyně, byť může být velmi jednoduchá, je právě o kvalitních surovinách, fantazii, tvůrčím myšlení , správné kombinaci a lásce, se kterou připravujeme každý pokrm...

Tajemství neapolské pizzy

Neapolská pizza je skutečná alchymie a její příběh je zajímavý nejen díky jejjí historii, , ale také díky tomu, že roku 2010 byla zapsána evropskou unií do takzvané skupiny pokrmů STG. Jedná se o zkratku “specialità tradizionale garantita” což v překladu znamená “zaručená tradiční specialita”. Což znamená, že recept na tuto tradiční Neapolskou pizzu je regulován samotným zákonem. Jaký má mít pizza tvar, jak musí být připravováno těsto a kde může být pravá Neapolská pizza, nebo chcete-li Pizza Verace Napoletana, konzumovaná. Ano, to není vtip. Pokud tuto Pizzu nebudete konzumovat v prostorech, kde byla upečená, ztrácí známku STG!“Pizza Napoletana” jak je uvedeno v dokumentu STG, je produkt, který je upečený v peci za přítomnosti vysoké teploty, u nás v SASY.RE ji pečeme při 480 stupňích a více. Klasická neapolská pizza je kulatého tvaru s volitelným průměrem, který by neměl přesáhnout 35 cm.
Tloušťka těsta musí být maximálně 0,3 cm s okrajem, který musí být v rozmezí 1-2 cm. Pizza by měla být lehká, elastická a jednoduše složitelná do takzvané “knihy”. (Složená pizza dvakrát napůl)

FIOR DI LATTÉ



Sýr, který používáme na naši pizzu je ten nejčerstvější, nejsmetanovější sýr typu Mozzarelly přímo z jižní Itálie. V překladu FIOR DI LATTÉ znamená doslova mléčný květ. Rozdíl mezi klasickou mozzarellou a fior di latte je především v tom, že mléčný květ má jemnější chuť a je také měkčí. V chuti je sladší a obsahuje méně tuku. Kvůli menšímu procentu tuku a vody se fior di latte používá jako ingredience na pizzu. Právě pizze dodává tato mozzarella měkkou konzistenci a kořenitou chuť.

MOZZARELLA BUFALA



Sýr, který v sobě ukrává krémovou výraznou a zároveň jemnou chutˇ. Buvolí mozzarella z Kampánie je známá po celém světě. My ji používáme na saláty, na pizzu Bufalinu, na těstoviny, nebo třeba jen tak v kombinaci s rajčaty a olivovým olejem.


RICCOTA



Riccota je typ čerstvého sýru, na němž si pochutnávali již staří Římané. Vyrábí se ze syrovátky a jejím charakteristickým znakem je měkká, zrnitá a tvarohovitá konzistence a sladká mléčná chuť. Je bohatá na proteiny a vápník, vitamíny typu B. Ricotta má u nás své místo v dezertech, omáčkách na sezónních salátech

OLIVOVÝ OLEJ



V kuchyni Sasy.re zásadně najdete JEN a POUZE extra virgine, lisovaný z prvního lisu jemným tlakem oliv..NIKDY nepoužíváme olej s nápisem na lahvi o nějaké směsi z EU.....je mnoho skvělých olivových olejů z různých koutů Itálie, a tak náš team testuje podle chuti - musí týt lahodný, máslový, plní s chutí oliv...

SOPEČNÁ RAJČATA SAN MARZANO



Právě tato nádherně vonící a sladce chutnající rajčata jsou nejvhodnějí pro SUGO na pizzu. Pěstují se na úpatí sopky VESUV.

PROSCIUTTO DI PARMA



Kdo by neznal parmskou šunku neboli Prosciutto di Parma D.O.P.? Toto sušené, dlouhodobě zrající maso z Itálie . Za její jedinečnou chuť vděčíme tradičnímu know-how a unikátním přírodním podmínkám panujícím v parmském regionu a u nás ji najdete v mnoha variantách, jak na pizze, v kombinaci s melounem...


Ochutnejte naše menu připravené s láskou.



NAŠE MENU OBJEDNAT ONLINE